
רימון
פרי הרימון מכיל מאות גרעינים עסיסיים, נאכל ונסחר באופן נרחב מאז העת העתיקה, הודות לחיי המדף הארוכים שלו, לטעמו ולסגולות הרפואיות שיוחסו לו. הרימון נמנה עם שבעת המינים ומסמל בתרבות שפע, פריון, יופי וחוכמה. מספר מחקרים דיווחו שלמיץ הרימון יש פעילות אנטי סרטנית במבחנה ובחיות מעבדה. להלן מספר מחקרים שמבססים את הרימון כפרי אנטי סרטני יעיל בבעלי חיים.
תמצית רימון במי השתיה מעכבת סרטן - מחקר ראשון
המחקר המתואר והתמונה המוצגת הם מ PNAS (2005) 102:14813-14818. עורכי המחקר הם חוקרים אמריקאים מאוניברסיטת ויסקונסין, ארה"ב.
במחקר זה משנת 2005 מצאו החוקרים שתמצית רימון ( PFE) במי השתיה מעכבת גדילה של סרטן ערמונית (ממקור אנושי - תאי CWR22Rν1) שהושתל בעכברים חסרי תימוס. החוקרים השתילו את תאי הסרטן הצד הגוף של 24 עכברים וחילקו אותם לשלוש קבוצות אקראיות של 8 עכברים בכל קבוצה. קבוצה אחת היתה קבוצת ביקורת וקיבלה מים רגילים לשתיה, קבוצה שניה קיבלה מים בתוספת תמצית רימון לריכוז 0.1%, וקבוצה שלישית מים בתוספת תמצית רימון לריכוז 0.2% (משקל בנפח). תוצאות הניסוי מוצגות בתמונה כממוצע +/- סטיית תקן. ציר ה Y מייצג את נפח הגידול וציר ה X מייצג את הזמן ביחידות של יום.
ככל שהתקדם הניסוי בזמן, השפעת הרימון נעשתה ברורה ומובהקת. בקבוצת הביקורת קצב גדילת הסרטן היה המהיר ביותר, בקבוצה עם תוספת של 0.1% תמצית רימון, קצב גדילת הסרטן ירד ובקבוצה עם 0.2% תמצית רימון קצב הגידול היה הנמוך ביותר.
במאמר החוקרים כתבו שהריכוזים 0.1% ו 0.2% שאותם הם בחרו מתבססים על הנחה שאדם בריא במשקל 70 קילו עשוי להשתכנע לשתות 250 מ"ל או 500 מ"ל מיץ רימון בהתאמה.

תמצית רימון במי השתיה מעכבת סרטן - מחקר שני
המחקר המתואר והתמונה המוצגת הם מ Carcinogenesis (2012);33:644-651. עורך המחקר הראשי הוא אותו החוקר מהמאמר הראשון באוניברסיטת ויסקונסין, ארה"ב אך הצוות שלו התחלף.
המחקר הזה התבצע בעכברים מהונדסים גנטית שמשמשים כמודל לסרטן הערמונית ומפתחים סרטן ערמונית באופן ספונטני עם הגיעם לבגרות מינית (עכברי Adenocarcinoma of the Mouse Prostate - TRAMP). עכברי ה TRAMP בני 6 שבועות חולקו ל 3 קבוצות של 12 עכברים בכל קבוצה. קבוצה אחת היתה לביקורת וקיבלה מים ללא תמצית רימון בעוד ששתי הקבוצות האחרות קיבלו מים שהוספה להם תמצית רימון לריכוז של 0.1% ו 0.2%. מצד שמאל מוצגות עקומות ההשרדות של העכברים לפי קבוצה (survival probability משמעו הפרופורציה של עכברים ששרדו מעבר לנקודת הזמן בניסוי). ההבדלים בין עקומות ההשרדות נמצאו מובהקים (p<0.01) במבחן log rank test. בקבוצת הביקורת, חצי מהעכברים מתו בגיל 45 שבועות ואילו בקבוצת הרימון 0.1% הגיל היה 71 שבועות ובקבוצת הרימון 0.2% הגיל היה 91 שבועות. מצד ימין מוצגות תמונות מייצגות של מערכת המין והשתן מהעכברים בקבוצות הניסוי השונות בנקודות זמן שונות.

דיווח מקרה
מקור: Mol Clin Oncol (2018) 9: 647–650.
בשנת 2018 דיווח רופא פולני על טיפול משנת 2012 שהצליח בבת משפחתו שבגיל 62 אחרי 45 שנים של עישון 20 סיגריות ביום חלתה בסרטן ריאות מתקדם מסוג (small-cell lung cancer (SCLC שההחלמה ממנו נדירה. החולה קיבלה טיפול כימותרפיה סטנדרטי (6 מחזורים של פלטינום ואטופוזיד ואחר כך טיפול בקרינה Gamma Knife ובנוסף קיבלה אנוקספרין (נוגד קרישה למניעת חסימת כלי דם בריאות). במהלך המחלה החולה המשיכה טיפול במתפורמין עקב בעיה בסוכר בדם ובאטורווסטין בגלל כולסטרול גבוה. בנוסף החולה לקחה (בבליעה)מספר תוספי תזונה כאשר כל 5 ימים היא מחליפה תוסף כדי שלא תיווצר עמידות: כורכום (1330 מ"ג ליום), בטולין (10 מ"ל של תמצית 2% ביום), ויטנוליד (1100 מ"ג ביום), פרתנוליד (0.624 מ"ג ביום), לקטופרין (200 מ"ג ביום), סולפורפאן (100 מ"ג ביום), תמצית רימון (2200 מ"ג ביום), וזרעי פשתן (לא דווח כמה) ותמצית צמח Dioscorea japonica בנשימה (לא דווח כמה).
החולה החלימה מהסרטן והוא לא חזר כבר למעלה משבע שנים.